Skip to content

Kantoren crisis door bouwstop in Amsterdam wordt steeds ernstiger

Bedrijven in Amsterdam trekken aan de noodklok! De bouwstop in de gemeente Amsterdam zorgt ervoor dat er steeds minder lege kantoorpanden zijn. De leegstand van kantoorruimte in Groot-Amsterdam ligt nu onder de tien procent. Huurprijzen gaan omhoog en er is voor veel bedrijven bijna geen ruimte meer om uit te breiden.

Bouwstop van Amsterdam

Steeds meer bedrijven willen zich vestigen in Amsterdam en met de huidige bouwstop van kantoren is er over een jaar waarschijnlijk geen leegstaand kantoorpand meer te vinden. Rudolf de Boer van vastgoedadviseur CBRE liet dat eind januari al in Het Parool weten. “In het centrum, Amsterdam-Zuid en aan de IJ-oevers is de leegstand bijna nul, Zuidoost en Sloterdijk zullen snel volgen.” Alarmerende berichten voor bedrijven en startups die zich in de hoofdstad willen vestigingen en overblijven met hoge huren en kleine ruimtes.

Amsterdam Sloterdijk geeft nog hoop

Waren er twee jaar geleden nog krantenkoppen als: “Leegstand Amsterdamse kantoren toegenomen”. Nu met de aantrekkende economie is het tij gekeerd. Amsterdam Sloterdijk is nog een van de weinige stadsdelen in Amsterdam waar bedrijven nog een beetje lucht kunnen happen. Een beetje, want ook in Amsterdam Sloterdijk wordt het steeds lastiger. De gemeente is namelijk niet van plan om de bouwstop uit 2011 op te rekken en het maximum van 40.000 vierkante meter nieuw te bouwen kantoorvloer wordt daardoor niet verhoogd. Veel bestaande kantoren veranderen in woonruimte of hotels, simpelweg omdat dat veel geld oplevert. Met amusementen walhalla The Ven in het oude KPN Telehouse kantoorpand wordt Sloterdijk steeds meer betrokken bij het centrum van Amsterdam. Een mooie trend wat betreft Amsterdam Sloterdijk en veelbelovend voor de toekomst.

Kantoorruimte in GebouwWest

Voor bedrijven op zoek naar kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk is GebouwWest de uitkomst! GebouwWest heeft namelijk met de recente verbouwingen in het pand extra kantoorruimte weten te creëren. Met ruim 600 vierkante meter aan vrije oppervlakte tegen een concurrerende prijs zijn wij de uitkomst voor bedrijven met vestigingsplannen in Amsterdam. Bedrijven hebben behoefte aan ruimte die flexibel ingericht kunnen worden en dat is vaak niet mogelijk bij al bestaande kantoorpanden. GebouwWest heeft daarop ingespeeld en heeft flexibel in te delen kantoorruimte. Hierdoor is het mogelijk om van 30 vierkante meter gemakkelijk uit te breiden naar 120 en daarmede ook de kamerindelingen kan wijzigen.

Benieuwd naar hoe we dat doen en naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 020 760 15 45 voor een bezichtiging of afspraak.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top